manipuledemo_k

9-18 Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul’da KargART Kadıköy’de düzenlenen ve 'Dilovası Raporu İçin Yeni Bir Okuma Önerisi'  adlı çalışmanın da yapıtlar arasında yer aldığı “Manipüle Demokrasi Hikayeleri” adlı sergi http://www.kargart.org/tr/etkinlikler/manipule-demokrasi-hikayeleri  , yaşamla olan eleştirel politik, toplumsal ve siyasi bakışın tekrar yorumlanmasını amaçlamaktaydı. Yeniden üretilip, manipülatif bir güncelleme oluşturmasının yanı sıra, bir tür demokrasi ve demokratikleşme yaptırım sorgulamasını görselleştirmeyi planlıyordu.
Küratörlüğünü İnsel İNAL’ın yaptığı sergi; kendini var eden oluşumlar içinde bile yaptırımcı duruşuyla, seyirciye demokrasinin ne kadar manipulatif bir durum olduğunu sorgulatırken, demokrasi kavramının da kişinin yaşadığı yere, ideolojisine, hatta cinsiyetine göre değişkenlik gösterebileceğini vurguluyordu.

Sergide yer alan Safiye Başar’ın 'Dilovası Raporu İçin Yeni Bir Okuma Önerisi'  adlı çalışmasının fotoğraflarına   aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://safiyebasar.blogspot.com