Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı aleyhine açtığı davanın 4. Duruşmasında da karar çıkmadı.  Bu kez gerekçe davayı takip eden hakimin  izne çıkmış olması nedeniyle yapılan hakim değişikliği idi.  Bir sonraki duruşma  15 Mart 2012 Perşembe günü saat 11.00’de Kocaeli Adliyesi’nde görülecek. Kocaeli 2 nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen  duruşmayı, davacı Prof. Onur Hamzaoğlu,  avukatları Ali Haydar Gonca,  Mustafa Güler,  Esra Yalçın ile birlikte takip etti.

Önceki duruşmalarda olduğu gibi yine çok sayıda akademisyen ve yurttaş Onur Hamzaoğlu’na destek vermek için mahkeme salonunun önüne gelmişti. Bunun yanı sıra CHP Milletvekilleri Oğuz Oyan, İlhan Cihaner, Mehmet Hilal Kaplan,  Halkların Demokratik Kongresi Milletvekili A.Levent Tüzel,  TTB Genel Sekreteri Feride Aksu, Disk Genel Sekreteri Tayfun Görgün, SES Genel Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’da Prof. Onur Hamzaoğlu’nun yanında olduklarını göstermek amacıyla mahkeme salonunda hazır bulundular.

Adliye binası önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Prof. Dr. Cem Terzi, hakimin sağlık nedeniyle izinli olması halinde kendisine acil şifalar dilediklerini, ancak bu davanın çeşitli gerekçelerle uzatılmasından rahatsız olduklarını dile getirdi. Pek çok ilden Onur Hamzaoğlu’na destek vermek amacıyla Kocaeli’ne gelenleri yıldırmak amacıyla dava uzatılıyorsa bunun asla başarılamayacağını, Onur Hamzaoğlu’nun destekçilerinin hiçbir şeyden yılmayacak güçte olduğunu bu gücü de haklı ve dürüst olmalarından aldıklarını belirtti. Son olarak sözlerine şunları ekledi:

“Bu toplum yararını ilgilendiren bir meseledir. Eğer bu dava kaybedilirse ülkemizde bilim insanlarının yaptığı çalışmalar bazılarının çıkarlarına uygun gelmediği takdirde şarlatanlık olarak nitelendirilebilecek. Buna izin vermeyeceğiz”. Duruşma sonrası görüşleri alınan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, davanın şimdiye dek çoktan bitmiş olması gerektiğini vurgulayarak şunları ekledi:  Bu dava, halk ve çevre sağlığının arkasında olması gereken üniversitelerin sermayeden yana olduğunu gösteriyor. Bilimsel olarak kimsenin reddettiği bir durum değildir. Meclis Araştırma Komisyonu da aynı sonuca varmıştır. Halk sağlığının arkasında olan onurlu bir bilim insanının böyle soruşturmalara ve davalara tabi tutulması bizleri kaygılandırıyor”.

Onur Hamzaoğlu ise davanın halkın sağlığından mı yoksa ekonomik çıkar çevrelerinin karından mı yana olunacağının davası olduğunun altını çizerek, “Kaygımız orada yaşayan genç, yaşlı, çocuk herkesin sağlığından dolayıdır. Başka hiçbir kaygımız yoktur’ dedi.15 Mart’ta Kocaelide’yiz. Her zamanki gibi ve daha kalabalık…" diye konuştu.