Sayın Destekçimiz,

KAZANDIK.

Bilimsel özerklik, akademik özgürlük ve kamu yararı kazandı. Biz kazandık.

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’na karşı yürütülen sistematik tacizin ilk saldırısını birlikte bertaraf ettik.

Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Mahkum Oldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’na ‘şarlatan’ dediği için 174 gün adli para cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 15 Mart 2012 tarihinde görülen 5. duruşmada, Hakim Yaşar Yavuz, Türk Ceza Kanunu’nun Adli Para Cezası’nı düzenleyen 52. maddesinin 2. bendi uyarınca İbrahim Karaosmanoğlu’nun 174 gün adli gün para cezası ile her günü 20 TL den toplam 3 bin 480 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı.

Kararda, Karaosmanoğlu’nun bu parayı20 eşit taksitte ödemesi, paranın ödenmemesi halinde 174 gün hapis yatması hükme bağlandı.

Duruşmaya CHP milletvekilleri Oğuz Oyan, Nurettin Demir ile blok milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel, TTB Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, KESK yürütme Kurulu Üyesi Ali Kılıç, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, gazeteci Banu Güven ile birçok kuruluş temsilcisi, akademisyen, hekim ve yüzlerce vatandaş, katılarak destek verdi.

Duruşma sonrasında Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, " Sizin varlığınızla bir gerçeklik, Dilovası'nda, Kandıra'da ve Kocaeli'nde olduğu gibi toprak altına gömülemedi. Açığa çıkarttık, tekrar gösterdik. Valiliğin açıklamalarımızdan sonra yenilediği Çevre Genelgesi'ni harfiyen yerine getirmesini istiyoruz. Kentimizde yeni sanayi tesislerinin kurulmasına izin verilmemesini, temeli atılan 4. demir çelik fabrikasının kurulmamasını talep ediyoruz" dedi.

 

Hamzaoğlu’na yönelik sistematik tacizin her bir aşaması ve tüm tacizciler, kamu vicdanında, hukuk terazisinde ve bilim önünde mahkum olana kadar mücadelemiz devam edecek.

En içten saygılarımızla.

Onurumuzu Savunuyoruz Hareketi Yürütücüleri