Hazırlayan ve sunan…….........Mimar Osman Güdü

Program tarihi…………............13.Nisan 2013 Cumartesi saat:16.30

Program konuğu……………….Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu-Kocaeli Üniv. Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

*Dilovası çevre felaketinin Hükümet tarafından ele alınması için toplu ölümler mi gerekiyor.?

*Bölgedeki sanayi yatırımları için hangi kriterlere bakılıyor? Hammaddeler hangi teknoloji ile işlenip üretiliyor. Firmalar ticari sır diye niçin bilgi vermiyor.?

*200’ün üzerindeki demir çelik ve kimya sanayii kuruluşu kimler tarafından denetleniyor.?

*Bölgede yapılan çalışmalarda Türk Tabipler Birliğinin raporunda Dilovası Çernobil gibi sonucu hangi çalışmalar sonunda ortaya çıkarıldı. Hükümet bu rapor karşısında ne yaptı.?

*Dünya ve Türkiye ortalamasındaki kanser ölümleri  % 13 iken bu bölgede neden %33’lerde seyrediyor.?672 ölüm vakasının 204’üne neden kanser teşhisi konuldu

*Prf. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun araştırmaları hangi gerçekleri ortaya çıkardı. Tüm bu çalışmalara bir onur beklenirken, Kocaeli B.Şehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nu Kocaeli Cumhuriyet Savcılığına neden şikâyet etti.?

*Bölge halkı tüm bu yaşananlara nasıl bakıyor.?

*Son 10 yıldan bu yana Dilovası’nın bir felaket bölgesi olmasına rağmen neden hala ciddi bir çalışma yapılmadı.? Sanayi kurumlarının karı, halkın sağlığından daha mı önemli. Bölgenin güçlü sanayi firmaları yasaların, yönetmeliklerin önünde mi.? Dilovası’nın yarını ne olacak.?